Twitter
YouTube

Vijf Dieet Regels om buikvet te verliezen

Hopelijk kunnen de vijf volgende regels (eerder gericht aan deze die een strenge methode willen volgen) ertoe bijdragen dat je snel buikvet kunt verliezen.

1- Stop met het eten van Junk Food en verminder in Suikers en Verzadigde Vetten

Om buikvet te verliezen moet je alle junk- en fast food uit je dieet elimineren! Haal niet langer meer koekjes, chips, snoep en andere soortgelijke producten in huis. Junk food en suikerverslaving worden de dag van vandaag beschouwd als de oorzaken van overtollig buikvet. In een later artikel zullen we een aantal voedingsmiddelen bespreken die je zullen helpen bij het verbranden van buikvet.

Als je deze versnaperingen niet langer in huis hebt zal je er na enige tijd ook niet meer aan denken en zal je breken met deze slechte eetgewoonten. De meeste dieetplannen voorzien je daarom ook van een gezond voeding advies en motiverende tips om je te helpen op koers te blijven en dit is essentieel voor het verliezen van buikvet.

Maar, waarom is junk food zo slecht? Meestal is dat te wijten aan het hoge suikergehalte gecombineerd met het hoge aantal verzadigde vetten van junk food. Het meeste junk food bestaat uit geraffineerde koolhydraten en suikers, die de bloedsuikerspiegel snel verhogen als ze gegeten worden, wat leidt tot vermindering van de vetverbranding en toename van de eetlust.

2- Koolhydraten en buikvet verliezen – Laag Glycemische Koolhydraten zijn de beste

Het nuttigen van koolhydraten is essentieel voor het verliezen van buikvet, maar er zijn goede koolhydraten en slechte koolhydraten. Geraffineerde bloem en de voedingsmiddelen die ermee gemaakt worden, zoals wit brood, pasta, cakes en koekjes (ja, koekjes leiden tot gewichtstoename) worden best vermeden. Het zijn wat we noemen Hoog glycemische koolhydraten. Ze kunnen leiden tot een opgeblazen gevoel, een slechte spijsvertering en ze leiden ook tot vetophoping, wat juist het tegenovergestelde is van buikvet verliezen!

“Goede koolhydraten” of laag glycemische voeding, zoals verse groenten en fruit, zou je moeten eten. Langzaam afbrekende koolhydraten zoals haver, bruine rijst, peulvruchten en zoete aardappelen zijn ook gunstig. Een dieet dat de meeste van zijn koolhydraten haalt uit groenten en fruit, in tegenstelling tot geraffineerde meelproducten, is gezonder.
Het is beter om granen – of volkoren brood te eten in plaats van wit brood. Het eten van te veel koolhydraten kan uw insuline niveau doen schommelen en dat kan dan uw stofwisseling vertragen. Je lichaam kan niet te veel koolhydraten ineens verteren, om de heel eenvoudige reden dat je lichaam niet zoveel energie in een keer nodig heeft. Het teveel aan suiker uit deze koolhydraten zal gewoon omgezet worden in buikvet.

Door slechte koolhydraten te vermijden zal de vetverbranding verhogen, dit zal helpen bij het reduceren van buikvet om alzo een platte buik te krijgen.

Een ideale maaltijd bestaat uit een goede mix van eiwitten, koolhydraten en groenten. Waarbij de eiwitten ter grootte van een spel kaarten zouden moeten zijn, de koolhydraten ter grootte van je handpalm en een grote hoop groenten, bij voorkeur laag glycemische groenten.

3- De Natuurlijke weg om buikvet te verliezen – Eten als een Holbewoner

Hoe Vet Verbranden Als combinatie van bovenstaande regels is het idee om een natuurlijk voedingsdieet te volgen een geweldige manier om buikvet te verliezen, dat is je onthouden van alle junk food, alle bewerkte levensmiddelen, suikers en verzadigde vetten. Zo een Holbewonerdieet of Laag Glycemisch dieet zijn twee manieren om buikvet op een natuurlijke manier te verliezen.

Het is belangrijk dat je allerlei trucjes en pillen vermijdt als je probeert om te vermageren of af te vallen. Al deze middelen waarbij je in eerste instantie snel gewicht verliest zijn misschien wel leuk, maar op lange termijn is de kans heel groot dat de kilo’s er weer bij komen.

Je moet een verandering van levensstijl creëren door, na het volgen van een gezond dieet, meer te gaan te oefenen nadat je gewicht verloren hebt.

4- Geen laat avond snacks meer – Stop met eten uit gewoonte

Probeer ’s avonds laat niet meer te snoepen of te eten. Het grootste probleem is dat men na die late snacks geen beweging meer heeft. Veel mensen gaan meteen naar bed vlak na die late maaltijd of snack omdat ze moe zijn. Dit leidt tot een hoge concentratie suiker in het bloed die niet meer verbruikt zal worden door een inspanning. Het teveel aan suiker zal aldus zeer snel omgezet worden in buikvet.

Je kunt je hunkering naar voedsel beperken door het volgen van een laag glycemisch dieet. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken een toename van de eetlust. Het verliezen van buikvet vereist een streng dieet en discipline, dus het vermijden van de honger is essentieel. Late maaltijden of snacks zijn vaak een vorm van ‘emotioneel eten’ en dienen niet om te voeden.

5- Drink minder alcohol om gewicht te verliezen

Verminder je alcoholgebruik. Als je veel drinkt zal er zich vet ophopen rond je middel. Teveel alcohol kan je echt een buik bezorgen. Je hebt al wel mensen gezien die slank zijn, maar een vooruit stekende bierbuik hebben. Wel, dat is meestal het effect van overmatig alcoholgebruik.
Alcohol bevat totaal geen voedingsstoffen. Dus, al de energie die wordt opgenomen door alcohol te drinken zal worden opgeslagen als buikvet! Als je snel wilt afvallen zal je een tijdje moeten stoppen met alcohol drinken.

Ziezo, dit waren onze vijf tips om buikvet te verliezen. Veel succes!